ГоловнаСвіт

ЄС виділить €450 млн на будівництво другої лінії метро у Варшаві

Проект будівництва п'яти станцій повинен закінчитися наприкінці 2022 року.

ЄС виділить €450 млн на будівництво другої лінії метро у Варшаві
Фото: EPA/UPG

Євросоюз профінансує розвиток транспортної системи польської столиці, виділивши майже €450 млн на будівництво другої лінії метро у Варшаві.

Йдеться про п'ять станцій із заходу до південно-східної частини міста через ділянки Воля, Бемово і Таргувек, повідомляє "Польське радіо"

Роботи, які будуть фінансуватися з бюджету ЄС, охоплять шість кілометрів лінії метро і покупку 17 нових вагонів. Проект повинен закінчитися наприкінці 2022 року.

Єврокомісія також вирішила інвестувати €127 млн у розвиток трамвайної лінії на ділянках Охота, Мокотув і Вілянув. ЄС профінансує купівлю 50 трамваїв і будівництво майже 12-кілометрової лінії, яка з'єднає південно-східну частину столиці з важливим комунікаційним пунктом агломерації - станцією Західна Варшава.

Комісар із питань регіональної політики Коріна Крету зазначила в комюніке, що дофінансування Євросоюзом таких інвестицій буде корисним для мешканців столиці, туристів і місцевих підприємців.

Нагадаємо, в листопаді мер Києва Віталій Кличко підписав з китайським консорціумом угоду про будівництво в Києві 4-ї гілки метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram