ГоловнаСвіт

Мацеревич керуватиме розслідуванням Смоленської катастрофи

Звіт про розслідування авіакатастрофи подадуть у квітні.

Мацеревич керуватиме розслідуванням Смоленської катастрофи
Антоний Мацеревич
Фото: newsweek.pl

Екс-міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич керуватиме роботою урядової підкомісії з розслідування причин Смоленської катастрофи.

Про це інформує Niezalezna.pl.

"Рішенням міністра національної оборони Маріуша Блащака Антоній Мацеревич став головою підкомісії, яка розслідує Смоленську катастрофу. Він буде керувати і готувати звіт, який подадуть у квітні, у восьму річницю Смоленської катастрофи", - пише видання.

Мацеревич і ще кілька міністрів були звільнені з посади 9 січня. Його замінив колишній голова МВС Маріуш Блащак.

Як повідомляли напередодні, польська комісія встановила вибух всередині літака Качинського.

Відповідно до твердження міжнародного експерта, було кілька джерел вибуху: у крилі, у так званому слоті і в центроплані, що підтвердив аналіз механізму удару дверей об землю. Дерева не вплинули на первинне руйнування крила. Як сказано в комюніке, ці висновки прийняли члени підкомісії, і вони є одним з ключових тверджень технічного рапорту.

У катастрофі літака Ту-154М біля Смоленська 10 квітня 2010 року загинули президент Польщі Лех Качинський і ще 95 осіб.

Раніше Мацеревич заявив, що новий польський звіт про обставини Смоленської катастрофи буде опубліковано навесні 2018 року. Міністр підкреслив, що в ньому будуть спростовані ключові тези попередньої польської комісії екс-голови МВС Єжи Міллера про те, що літак зайшов нижче від рівня, безпечного для прийняття рішення про заходження на друге коло, що в кабіні літака були сторонні особи, а головне, що на борту літака не було вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram