ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв підвищити мінімальну зарплату після виборів

"Економіка Росії на підйомі. У нас є можливість з травня зрівняти МРОП і прожитковий мінімум".

Путін пообіцяв підвищити мінімальну зарплату після виборів
Фото: EPA/UPG

Мінімальний розмір оплати праці (МРОП) у Росії буде доведений до прожиткового мінімуму з 1 травня 2018 року - на півроку раніше, ніж планувала влада. Про це під час візиту на Тверський вагонобудівний завод оголосив президент РФ Володимир Путін, повідомляє російська газета "Ведомости".

"Вчора я зустрічався з міністром фінансів. Економіка Росії на підйомі. У нас є можливість з травня зрівняти МРОП і прожитковий мінімум", - сказав Путін робітникам.

За словами президента РФ, рішення торкнеться 4 млн осіб, і не тільки тих, хто отримує мінімальну оплату праці, але і одержувачів допомоги з вагітності та пологів, а також тимчасової непрацездатності.

Наприкінці грудня минулого року Путін підписав закон про поетапне підвищення мінімальної зарплати до прожиткового мінімуму - 11 163 рублів (196 доларів США). Згідно з документом, з 1 січня 2018 р. МРОП збільшується до 9489 рублів на місяць (близько 166 доларів США), а з початку 2019 р. МРОП завжди буде встановлюватися в розмірі прожиткового мінімуму за II квартал року. За офіційними даними, більш ніж 20 млн росіян живуть за межею бідності.

Путін оголосив про своє рішення балотуватися на четвертий термін на посаді 6 грудня. Вибори президента РФ відбудуться 18 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram