ГоловнаСвіт

У політичних зустрічах з Росією сенсу немає, - Лінкявічюс

Робота міжурядової комісії Литви і РФ припинилася в 2011 році.

У політичних зустрічах з Росією сенсу немає, - Лінкявічюс
Линас Линкявичюс
Фото: eastbook.eu

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що в нині немає сенсу в зустрічах високого політичного рівня з Росією. При цьому всі необхідні прагматичні неполітичні контакти підтримуються.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на інтерв'ю міністра радіостанції Ziniu radijas.

"Ми дійсно зараз не бачимо сенсу в зустрічах високого політичного рівня (з Росією, - ред.). Ба більше, вони нічого додаткового не можуть вирішити, за винятком політизації ситуації, в певному сенсі такий досвід у нас вже точно є", - сказав Лінкявічюс.

Він також пояснив, що робота міжурядової комісії двох країн припинилася 2011 року, коли Росія висунула "ультимативний список домашньої роботи" як умову для зустрічей комісії.

При цьому всі необхідні неполітичні контакти підтримуються на достатньому рівні. "Наприклад, минулого року майже на 30% зріс експорт у Росію, незважаючи на не дуже інтенсивні відносини і взаємні санкції. І туристичні потоки зросли, візові центри працюють активно, підписано кілька важливих угод, тут я відзначив би завершення наприкінці минулого року роботи з демаркації кордону з Росією, це величезна робота, вона тривала 12 років, і тихо, спокійно результату досягнуто", - наголошує міністр.

За його словами, також практично завершено переговори про нерухоме дипломатичне майно, продовжаться прикордонні й інші проекти. "Звичайно, інтенсивними ці відносини назвати не можна, проте ті справи, які повинні бути, необхідні контакти відбуваються", - резюмував голова МЗС Литви.

Нагадаємо, в грудні в Литві заборонили "антивіруси" "Касперського".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram