ГоловнаСвіт

В Егейському морі суховантаж зі Сьєрра-Леоне зіткнувся з російським десантним кораблем

Збиток, завданий російському кораблю, відшкодовуватиме Сьєрра-Леоне.

В Егейському морі суховантаж зі Сьєрра-Леоне зіткнувся з російським десантним кораблем
Большой десантный корабль "Ямал" Черноморского Флота
Фото: Бричевский\kchf.ru

Великий десантний корабель "Ямал" із Росії 30 грудня зіткнувся з суховантажем зі Сьєрра-Леоне в Егейському морі.

Про інцидент повідомило Міноборони РФ, передає "Интерфакс"

"Ямал" рухався з Середземного моря в окупований Росією Севастополь, а суховантаж "Орка-2" - з Єгипту до Туреччини. Ніхто не постраждав, російський десантний корабель отримав несильні пошкодження.

Його фотографії після прибуття в порт опублікував паблік "ВКонтакте", присвячений Військово-морському флоту Росії. Наприкінці грудня "Ямал" доставляв вантаж у Сирію. Під час зіткнення з суховантажем він повертався назад.

Інцидент стався з вини суховантажу, уточнив начальник інформаційного забезпечення Чорноморського флоту В'ячеслав Трухачов. "Інцидент виник з вини суховантажу "Орка-2", який, порушуючи Міжнародні правила запобігання зіткненням суден у морі (МППСС-72), прямуючи паралельним курсом і здійснюючи обгін російського корабля по лівому борту, не переконавшись, що обгін завершено, різко змінив курс праворуч", - розповів Трухачов.

Він додав, що російська сторона після інциденту з суховантажем склала і нотаріально засвідчила морський протест, в якому виклала всі обставини події. Передбачають, що збиток, завданий російському кораблю, відшкодовуватиме Сьєрра-Леоне.

Нагадаємо, в листопаді в Перській затоці поламався один із найсучасніших бойових кораблів Британії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram