ГоловнаСвіт

У США виробника контенту для російського Sputnik зобов'язали зареєструватиcя інагентом

Кожен ефір російського пропагандистського агентства в США буде супроводжуватися відповідним повідомленням.

У США виробника контенту для російського Sputnik зобов'язали зареєструватиcя інагентом
Фото: www.tatar-inform.ru

Компанію-виробника контенту для російського пропагандистського міжнародного агентства та радіо Sputnik у США - RIA Global LLC - зобов'язали реєструватися як іноземного агента.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мін'юсту США, яке опинилося в розпорядженні РИА Новости

На виконання розпорядження у компанії є 30 днів. Документ датовано 5 січня. У ньому сказано, що RIA Global LLC "займається політичною діяльністю в США в інтересах міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні".

Після реєстрації як інагента компанія продовжить свою діяльність, однак "кожен ефір повинен супроводжуватися повідомленням" про цей статус, наголошує РІА "Новости". Також агентство зазначає, що RIA Global LLC - це американська компанія, в якій працюють американські журналісти.

Раніше в США як іноземні агенти зареєструвалися телеканал RT America і пов'язана зі Sputnik компанія Reston Translator. Це було зроблено на вимогу Мін'юсту США. У відповідь Росія внесла низку ЗМІ до списку власних інагентств. До нього увійшли видання, у яких є іноземне фінансування. У Росії першими в цьому переліку стали "Голос Америки", "Радіо Свобода" та "Настоящее время".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram