ГоловнаСвіт

В.о. президента Молдови призначив нових членів уряду

На церемонії складання присяги був і молдовський прем'єр.

В.о. президента Молдови призначив нових членів уряду
Фото: rtr.md

Голова парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента країни Ігоря Додона укази про призначення семи нових членів уряду.

Про це повідомляє Newsmaker.md.

Після цього чиновники склали присягу.

На церемонії складання присяги був і прем'єр-міністр Павел Філіп.

Так, віце-прем'єром з євроінтеграції став віце-спікер, колишній голова уряду і лідер Народної європейської партії Юріє Лянке. Міністерство юстиції очолив колишній заступник голови Ліберально-демократичної партії (2007-2011 роки) і екс-голова Конституційного суду Олександр Тенасе.

Міністром економіки та інфраструктури став екс-прем'єр Кирило Габурич, який у 2015 році добровільно склав із себе повноваження прем'єра через скандал з його дипломом.

Міністром закордонних справ і європейської інтеграції став колишній посол Молдови у Швейцарії Тудор Ульяновський.

Віце-прем'єром з реінтеграції стала донедавна голова управління міжнародних відносин МВС Кристина Лєсник, міністром охорони здоров'я, праці та соцзахисту - колишня директорка Центру переливання крові Світлана Чеботар, а міністром сільського господарства, регіонального розвитку та навколишнього середовища - ректор Аграрного університету Лівіу Волконович.

Нагадаємо, 2 січня Конституційний суд Молдови визнав повторну відмову Додона затверджувати нових міністрів і віце-прем'єрів порушенням його конституційних обов'язків і тимчасово відсторонив його від посади. Суд дозволив призначити чиновників тимчасово виконувачеві обов'язків президента - спікеру чи прем'єр-міністрові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram