ГоловнаСвіт

Проти голови правозахисної організації "Меморіал" у Чечні порушили справу за зберігання наркотиків

Правозахисники стверджують, що наркотики голові регіонального "Меморіалу" підкинули.

Проти голови правозахисної організації "Меморіал" у Чечні порушили справу за зберігання наркотиків
Оюб Титиев
Фото: novayagazeta.ru

У Чечні проти голови регіонального правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва порушили справу за статтею 228 КК РФ (незаконне зберігання, придбання і виготовлення наркотиків).

Про це "Новой газете" повідомив адвокат Тітієва.

Директор Центру аналізу та запобігання конфліктам Катерина Сокирянська стверджує, що наркотики керівникові регіонального "Меморіалу" підкинули.

У прес-службі головного управління МВС по Чечні повідомили "Интерфаксу", що в автомобілі правозахисника знайшли "полімерний пакет із речовиною рослинного походження зі специфічним запахом марихуани вагою приблизно 180 грамів". Речовину вилучили і направили на дослідження в експертно-криміналістичний центр МВС по Чечні. Тітієва також скерували на медичний огляд.

Раніше у вівторок, 9 лютого, о 10:30 Тітієва затримали і відвезли в Курчалоївське ОВС. У "Меморіалі" розповідали, що люди в формі співробітників ДПС зупинили машину правозахисника в той момент, коли він проїжджав неподалік від села Курчалой.

Родичі розповідали, що Тітієв поїхав до товариша, з яким планував зустрітися о 09:00 в селі Майртуп Курчалоївського району, а потім мав поїхати в Грозний. Однак, як повідомив товариш, Тітієв у призначений час не приїхав. Почекавши більш ніж годину, товариш Тітієва пішов до мосту над річкою Хумик, між Курчалоєм і Майртупом. Там він побачив п'ять-шість осіб у формі працівників ДПС, машину спеціального призначення і машину Тітієва.

У зв'язку із затриманням Тітієва керівництво "Меморіалу" звернулося до уповноваженого з прав людини Росії Тетяни Москалькової і голови РПЛ при президенті Росії Михайла Федотова.

Нагадаємо, в грудні 2016 року "Меморіал" було внесено до реєстру некомерційних організацій - "іноземних агентів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram