ГоловнаСвіт

Прем'єр Таїланду запропонував журналістам ставити запитання своїй картонній фігурі

Правозахисники розкритикували дії тайського прем'єра.

Прем'єр Таїланду запропонував журналістам ставити запитання своїй картонній фігурі
Прают Чан-Оча
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча на прес-конференції, присвяченій Дню захисту дітей, поставив перед журналістами свою картонну фігуру і запропонував ставити їй запитання.

Про це агентство Рейтер

17 картонних фігур Праюта були встановлені навколо урядового комплексу в честь Дня захисту дітей. На них прем'єр зображений у різних вбраннях, у тому числі в спортивному костюмі, робочому і традиційному тайському одязі.

"Якщо хтось хоче поставити запитання про політику або конфлікти, запитайте цього хлопця", - сказав Прают журналістам, вказавши на свою картонну фігуру в костюмі та метелику. Після цього він пішов.

Правозахисники розкритикували дії тайського прем'єра. У Human Rights Watch заявили, що він продемонстрував "неповагу до критики в ЗМІ і ретельного аналізу".

У березні 2015 року Прают пригрозив, що стратить "брехливих" журналістів. Так він відповів на питання про те, як уряд вчинятиме з тими, хто не дотримується офіційної лінії влади.

Прают Чан-Оча став прем'єр-міністром Таїланду в серпні 2014 року. До цього він займався роботою у військовій сфері: був головою Національної ради з питань миру і порядку, командувачем Королівської армією Таїланду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram