ГоловнаСвіт

У ФРН пропонують відмовитися від запланованого скорочення викидів вуглекислого газу на 40% за два роки

У Німеччині тривають переговори про формування "великої коаліції".

У ФРН пропонують відмовитися від запланованого скорочення викидів вуглекислого газу на 40% за два роки
Фото: EPA/UPG

У Німеччині учасники переговорів про формування "великої коаліції" пропонують відмовитися від важливого цільового показника із захисту клімату, раніше зафіксованого урядом Німеччини.

Про це повідомляє DW.

Йдеться про зобов'язання країни скоротити до 2020 року викиди вуглекислого газу на 40% порівняно з 1990 роком. Як повідомили агентству dpa у понеділок, 8 січня, джерела, знайомі з перебігом перемовин, про це домовилися представники трьох партій у переговорній групі, яка займається питаннями енергетики, клімату і захисту довкілля.

У пропозиції, ще не схваленій лідерами партій і фракцій, зазначено, що ця короткострокова мета не може бути досягнута до 2020 року з огляду на нинішню ситуацію. Одночасно запропоновано схвалити пакет заходів, який забезпечив би досягнення цього показника на початку 2020-х років.

Також учасники можливої "великої коаліції" планують зберегти інший цільовий показник - скорочення викидів на 55% до 2030 року. Сторони також погодилися, що частка відновлюваних джерел енергії у споживанні електроенергії повинна зрости до 2030 року до 65%, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на власні джерела. Зараз ця частка становить близько третини.

Нагадаємо, що в грудні Франція заборонила видобуток нафти і газу з 2040 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram