ГоловнаСвіт

У Франції прокуратура почала розслідування проти Apple

Раніше скаргу на Apple подала французька асоціація споживачів.

У Франції прокуратура почала розслідування проти Apple

Прокуратура Франції почала розслідування проти Apple у зв'язку із заявами про те, що технологічна компанія навмисно уповільнює роботу застарілих пристроїв.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в юридичних колах.

Справу проти Apple порушили минулої п'ятниці, 5 січня. Активну роль у розслідуванні відіграватиме підрозділ Мінекономіки Франції з питань захисту прав споживачів, розповів співрозмовник видання. Раніше скаргу на Apple подала французька асоціація споживачів під назвою HOP ("Зупинимо заплановане застарівання").

Наприкінці грудня Apple попросила пробачення за зниження швидкості роботи старих iPhone. У зверненні до клієнтів, опублікованому на сайті компанії, Apple заявила, що ніколи "навмисно не вповільнює і не має наміру робити будь-що для скорочення терміну життя продукту... або погіршувати користувацький досвід, щоб змусити клієнтів оновлювати (пристрої)". "Нашою метою завжди було створення продуктів, які наші клієнти люблять. Створення iPhone, які працюють якомога довше, - важлива частина цього", - заявили в Apple.

Для того, щоб "повернути довіру" клієнтів, компанія на $50 знизила ціну заміни акумулятора пристрою для всіх користувачів смартфонів iPhone 6 і старших версій. Apple також має намір випустити оновлення, що дозволяє користувачам стежити за станом батареї їхніх пристроїв.

Кілька користувачів раніше подали на технологічну компанію до суду, звинувативши її в тому, що вона штучно сповільнює роботу старих смартфонів, щоб змусити клієнтів купити нові. Це сталося після того, як Apple визнала, що в деяких версіях операційної системи iOS швидкість роботи старих моделей смартфонів сповільнена, щоб продовжити термін життя їхніх батарей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram