ГоловнаСвіт

Путін присвоїв генеральський чин куратору сепаратистів Іналу Ардзінбі

Він намагався створити "Бессарабію" на півдні Одеської області.

Путін присвоїв генеральський чин куратору сепаратистів Іналу Ардзінбі
​Инал Ардзинба

Президент Росії Володимир Путін 2 грудня 2017 року присвоїв класний чин дійсного державного радника Російської Федерації 3 класу (відповідає званню генерал-майора) 27-річному Іналу Ардзінбі, якого в Україні оголосили в розшук за тероризм.

Про це повідомило російське агентство "Спутник".

Ардзінба обіймає посаду начальника департаменту Управління президента РФ з соціально-економічного співробітництва з державами - учасниками СНД, Абхазією і Південною Осетією.

Нагадаємо, що з 2015 року Ардзінба перебуває в розшуку за ст.258-3 Кримінального кодексу України - участь у терористичній організації "ДНР" і сприяння її діяльності.

Крім того, слідством встановлено, що в період з січня по квітень 2015 року на території Російської Федерації підозрюваний в змові з іншими особами займався вербуванням однодумців і створював передумови незаконного проголошення суверенного державного утворення «Бессарабія» на території Одеської області. В "Бессарабію" повинні були увійти території Арцизького, Білгород-Дністровського, Болградського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського, Ренійського, Кілійського, Ізмаїльського районів.

Інал Ардзінба - син Бату Ардзінби, що воював в Абхазії проти Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram