ГоловнаСвіт

Директор ЦРУ: Росія продовжує спроби вплинути на американські вибори

"Мене це як і раніше турбує, причому зусилля не тільки російських, але і інших".

Директор ЦРУ: Росія продовжує спроби вплинути на американські вибори
Фото: EPA/UPG

Директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що Росія продовжує спроби втручатися в американські вибори. Наступне голосування пройде вже в листопаді, коли в США обиратимуть Палату представників і 33 сенаторів, відзначає "Голос Америки".

Помпео, виступаючи на каналі CBS, заявив що російське втручання має довгостроковий характер і триває. Його запитали, чи робить Москва спроби підриву виборів у США зараз. На що директор ЦРУ відповів: "Так, це триває десятиліттями. Мене це як і раніше турбує, причому зусилля не тільки російських, але і інших. У нас є безліч ворогів, які хочуть підірвати західну демократію".

Москва заперечує будь-яке втручання у вибори 2016 року з метою допомогти перемозі республіканця Дональда Трампа.

Тим не менш, зараз американські спецслужби розслідують заяви про змову між Росією і представниками кампанії президента Дональда Трампа в 2016 році. Аналітики розвідки дійшли висновку, що Росія намагалася допомогти Трампу виграти президентські перегони шляхом дискредитації його опонентки з Демократичної партії Гілларі Клінтон, оприлюднивши документи із зламаної електронної пошти членів Демократичної партії.

Спецпрокурор Роберт Мюллер прагне з'ясувати, чи були при цьому здійснені злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram