ГоловнаСвіт

Німеччина й Туреччина спробують налагодити двосторонні відносини

"Розбіжності можуть бути подолані завдяки діалогу".

Німеччина й Туреччина спробують налагодити двосторонні відносини
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ  Німеччини  Зігмар Габріель і глава МЗС  Туреччини  Мевлют Чавушоглу в суботу провели зустріч у німецькому місті Гослар і за підсумками перемов заявили про намір поліпшити двосторонні відносини.

Про це  пише "Німецька хвиля".

"У нас єдина позиція з приводу того, що ці розбіжності можуть бути подолані завдяки діалогу", - наводить слова німецького дипломата інформагентство AFP. Водночас Чавушоглу зазначив, що в Анкари є "певні очікування" щодо Берліна, зокрема пов'язані із забороненою в Туреччині Робочої партії Курдистану.

Габріель своєю чергою повідомив, що на зустрічі - поряд з іншими "дуже складними темами" - торкалися долі німецького журналіста турецького походження Деніза Юджела, який з лютого 2017 року перебуває в турецькій в'язниці. Його підозрюють у "пропаганді тероризму" й "розпалюванні міжнаціональної ненависті".

Відносини між Берліном та Анкарою ускладнилися близько двох років тому у зв'язку з низкою факторів, серед іншого скандалом навколо німецького сатирика Яна Бьомермана, ухваленої бундестагом резолюції про визнання геноцидом вигнання і масових убивств вірмен за часів Османської імперії, а також хвилею затримань у Туреччині після невдалої спроби путчу в липні 2016 року.

     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram