ГоловнаСвіт

У Саудівській Аравії затримали 11 принців, які виступили проти жорсткої економії

Зокрема, держава перестала оплачувати їхні комунальні рахунки.

У Саудівській Аравії затримали 11 принців, які виступили проти жорсткої економії

У Саудівській Аравії затримали 11 принців після того, як вони зібралися в королівському палаці Каср аль-Хокма для протесту проти заходів жорсткої економії, запроваджених указом короля Сальмана бен Абдель Азіза Аль Сауда. Про це пише Reuters з посиланням на місцеве видання sabq.org.

Зокрема, принци зібралися в палаці, вимагаючи скасувати королівський указ, що передбачає призупинення оплати державою рахунків членів королівської сім'ї за комунальні послуги - за воду і електрику. Також присутні вимагали грошової компенсації за смертний вирок, винесений щодо одного з їхніх родичів.

"Їм повідомили про неприпустимість їхніх вимог, але вони відмовилися покинути Каср аль-Хокма. Королівській охороні було доручено втрутитися, принци були затримані і розміщені у в'язниці Аль-Хейєр в очікуванні суду", - йдеться в повідомленні ЗМІ.

Провідний світовий експортер нафти - Саудівська Аравія ввела реформи, які скорочують субсидії, вводять податок на додану вартість і скорочують пільги для членів королівської сім'ї, щоб впоратися з падінням цін на нафту, яке спричинило дефіцит бюджету. За оцінками експертів, у 2018 році дефіцит складе 195 млрд ріалів.

Нагадаємо, раніше у Саудівській Аравії затримали власника найбільшого банку Йорданії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram