ГоловнаСвіт

Міноборони РФ спростовує знищення семи літаків, але визнає обстріл авіабази в Сирії

Під час обстрілу загинули двоє військових.

Міноборони РФ спростовує знищення семи літаків, але визнає обстріл авіабази в Сирії
Фото: Минобороны РФ

Міноборони Росії спростувало повідомлення про знищення семи російських літаків на авіабазі Хмеймім у Сирії. При цьому там визнали, що база зазнала обстрілу 31 грудня, у результаті чого двоє російських військовослужбовців загинули.

"Повідомлення «Коммерсанта» про нібито «фактичне знищення» семи російських військових літаків на авіабазі Хмеймім - фейк. 31 грудня 2017 року з настанням темного часу доби аеродром Хмеймім зазнав раптового мінометного обстрілу мобільної диверсійної групи бойовиків. У результаті обстрілу двоє військовослужбовців загинули", - цитує повідомлення відомства "Интерфакс".

Про те, що 31 грудня бойовики обстріляли російську авіабазу Хмеймім, повідомила 3 січня газета "Коммерсантъ" із посиланням на два військово-дипломатичні джерела. Як стверджували співрозмовники видання, в результаті мінометного обстрілу було знищено чотири російські бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С і транспортний Ан-72. Крім того, джерела розповіли, що поранення могли отримати понад 10 військовослужбовців.

3 січня, до виходу цього матеріалу в газеті, в Міноборони РФ заявили, що під час перельоту 31 грудня з Хмейміма в інший район Сирії розбився вертоліт Мі-24, загинули два пілоти, а бортмеханік на борту отримав травми, його пізніше евакуювали. Причиною події військові назвали технічну несправність, у Міноборони підкреслювали, що вертольотів не обстрілювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram