ГоловнаСвіт

Ураган "Елеонора" обрушився на північ Європи

В Альпах загинув лижник.

Зимовий ураган "Елеонора "пройшов майже по всій північній Європі, зачепивши Францію і Німеччину. До цього він обрушився на Великобританію, залишивши без електроенергії десятки тисяч будинків і викликавши перебої з транспортом, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Фото: EPA/UPG

У Франції, де пориви вітру сягали 110 км/год, в Альпах загинув лижник, придавлений деревом, ще дев'ять людей постраждали.

У Швейцарії через ураганний вітер поїзд зійшов з рейок, кілька пасажирів отримали незначні травми. У Нідерландах - один постраждалий, на нього також впало дерево.

Фото: EPA/UPG

Ураган "Елеонора" став п'ятою за сезон європейською бурею, якій дали ім'я.

На півночі Франції без електрики залишилися понад 200 тисяч будинків. Погодні умови позначилися на повітряному сполученні у французькій столиці і на сході країни. Крім того, в Парижі, де очікують пориви вітру до 100 км/год, для відвідування закрита Ейфелева вежа. На час урагану також закриті міські парки.

Буря пройшла майже по всій Німеччині, де їй дали ім'я "Бурглінд". Пориви вітру там сягали 120 км/год і привели до перебоїв у роботі транспорту.

У Швейцарії через ураган знеструмленими виявились 14 тисяч будинків, в Австрії в деяких районах збільшився ризик сходження лавин. В районі піку Пілатус (2128 м) поруч зі швейцарським містом Люцерна зафіксовані пориви вітру швидкістю до 195 км/год.

У Бельгії введено "помаранчевий" рівень небезпеки - передостанній з чотирьох.

В аеропорту Амстердама було скасовано понад 200 рейсів. Також було закрито кілька основних трас і скасовані поїзди. У Нідерландах також вживають заходів, щоб уникнути повені.

Минулої ночі метеорологічна служба Великобританії зафіксувала пориви вітру швидкістю до 161 км/год.

Фото: EPA/UPG

Ірландія також постраждала від урагану, який приніс з собою повінь, транспортний колапс і інші руйнування.

Нагадаємо, в кінці жовтня ураган "Герварт" забрав життя щонайменше п'яти людей в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram