ГоловнаСвіт

Німеччина не вважає конфлікт на Донбасі замороженим

Зіґмар Габріель летить в Україну.

Німеччина не вважає конфлікт на Донбасі замороженим
Зигмар Габриэль
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Габріель перед дводенним візитом в Україну заявив, що конфлікт на Донбасі не заморожений і не забутий.

"Ми не вважаємо цей конфлікт ні замороженим, ні забутим, а вкрай актуальним і надзвичайно небезпечним", - заявив Габріель у Берліні перед вильотом до Києва, повідомляє DW. Його візит повинен продемонструвати українцям, що Німеччина не залишить їх у біді, додав він.

Упродовж декількох місяців минулого року відзначали найбільший спалах бойових дій із моменту підписання Мінських угод, зазначив німецький міністр. "Досі на Донбасі дуже багато стріляють. Досі в цьому регіоні розміщено велику кількість озброєнь", - додав він.

При цьому він назвав "двома символами надії" обмін полоненими, а також домовленість про припинення вогню. "Так повинно тривати і далі ... Ми, як і раніше, будемо робити все для того, щоб знайти рішення цього конфлікту, яке врешті-решт принесе в регіон мир", - додав Габріель.

3 січня Габріель прибуває до Києва, наступного дня запланована поїздка до лінії зіткнення в районі Маріуполя. На порядку денному переговори з українськими політиками, в тому числі з головою МЗС України Павлом Клімкіним, а також зі співробітниками спостережної місії ОБСЄ. Переговори в Києві торкнуться реформ в Україні, зокрема боротьби з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram