ГоловнаСвіт

Бельгія готується до урагану

У ніч на середу в Брюсселі закриють для публіки всі лісопаркові зони

Бельгія готується до урагану
Фото: falck.com

Королівський метеорологічний інститут Бельгії оголосив про помаранчевий ступень загрози наслідків ураганного вітру по всій країні у ніч на середу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як пояснюють бельгійські ЗМІ, "помаранчевий ступінь" означає, що очікується "дуже сильний вітер з поривами ще більшої сили".

"Швидкість вітру і пориви будуть надзвичайно посиленими безпосередньо над землею. Такий дуже сильний вітер з поривами ускладнює ходіння, дерева будуть сильно розгойдуватися, найбільші з них можуть падати, можуть обламуватися великі гілки, і не виключається серйозна шкода житловим будівлям", - повідомляє метеорологічний інститут.

Місцями прогнозується швидкість вітру до 110 і більше км на годину, особливо на північноморському узбережжі.

Все це, як очікується, може відбуватися у супроводі зливових дощів. Метеорологи закликають населення до підвищеної обережності.

У ніч на середу в Брюсселі закриють для публіки всі лісопаркові зони. Заборона на відвідування парків збережеться протягом середи. Влада рекомендує як пішоходам, так і водіям не переміщатися в парках і лісах Брюссельського столичного регіону, починаючи з 18:00 вівторка і аж до ранку четверга через ризик падіння дерев і великих гілок.

Відповідні оголошення розвішані на всіх входах і в'їздах у зелені зони. Ці території передбачається відкрити після проведення інспекцій та можливого розчищення.

Нагадаємо, наприкінці жовтня ураган "Герварт" забрав життя щонайменше п'яти людей в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram