ГоловнаСвіт

У Каліфорнії легалізували мариухану

Жителям штату можна зберігати до 28 грамів канабісу.

У Каліфорнії легалізували мариухану
Фото: EPA/UPG

У Каліфорнії з 1 січня легалізовано вживання марихуани. Згідно із законом, що набув чинності в перший день 2018 року, жителі штату старші 21 року, мають право зберігати до однієї унції (28 грамів) канабісу або вирощувати у себе дома до шести рослин конопель, відзначає "Бі-Бі-Сі".

Тепер дозволено вживати марихуану на всьому західному узбережжі США.

Жителі Каліфорнії проголосували за схвалення цього закону в листопаді 2016 року, одночасно з виборами президента США. Після цього законодавці розробили цілу низку податків і правил, що регулюють продаж наркотику.

Критики закону кажуть, що бюрократичні складнощі можуть спонукати продавців і споживачів канабісу залишатися на чорному ринку. На цей момент лише кілька десятків магазинів отримали дозвіл на продаж такого товару. Крім того, влади Лос-Анджелеса і Сан-Франциско отримають право накладати додаткові санкції на будь-яку точку продажу марихуани.

Водночас експерти прогнозують, що з часом цей бізнес може принести величезні прибутки в одному з найбагатших штатів країни. За підрахунками дослідницької групи ArcView, річний обіг чорного ринку канабісу в США становить 5,1 млрд доларів, а у разі його легалізації може зрости до 5,8 млрд до 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram