ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин: ядерна кнопка лежить на моєму столі

Лідер КНДР закликав налагодити масове виробництво боєголовок і ракет.

Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у новорічному зверненні до своєї нації заявив, що ракетні сили КНДР здатні дотягнутися до США, і що кнопка управління ядерною зброєю перебуває у нього під рукою, на столі.

"Наші ракети можуть долетіти до будь-якої точки на території США, а ядерна кнопка завжди перебуває на моєму столі, і це реальність, а не погроза. Цього року ми повинні зосередитися на масовому випуску ядерних боєголовок і балістичних ракет, які потрібні для оперативного розгортання", - цитує Кіма euronews.

За тиждень до цього Кім Чен Ин заявив, що імперіалісти прагнуть позбавити КНДР "суверенітету". Спостерігачі вважають, що так лідер КНДР відповів на ухвалення Радою Безпеки ООН резолюції, що передбачає посилення санкцій щодо Північної Кореї.

Водночас Bloomberg відзначає, що у зверненні Кіма були не тільки погрози, але й натяк на олімпійське перемир'я. Лідер КНДР висловив сподівання, що Ігри в Південній Кореї будуть успішними.

"Прийшов час Півночі і Півдню сісти за стіл переговорів і серйозно обговорити, як самим поліпшити міжкорейські відносини", - заявив він. Кім Чен Ин заявив, що готовий спрямувати делегацію на переговори з Південною Кореєю.

Президент Мун Чже Ін у відповідь заявив, що Південна Корея готова до переговорів без попередніх умов. Раніше Мун неодноразово закликав Північну Корею взяти участь в Олімпіаді, яка буде проходити всього за 80 кілометрів від її кордонів.

Нагадаємо, 28 листопада КНДР випробувала нову балістичну ракету "Хвасон-15". Якщо заяви про характеристики ракети правда, то в зоні ураження КНДР тепер перебуває майже весь світ, за винятком Південної Америки і віддалених частин Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram