ГоловнаСвіт

В Ірані заблокували Telegram та Instagram

Рішення ухвалено Вищою радою національної безпеки. 

В Ірані заблокували Telegram та Instagram
Протесты в Иране
Фото: EPA\UPG

Влада Ірану заблокувала на території країни соціальну мережу Instagram і месенджер Telegram, пише "Німецька хвиля" з посиланням на іранське телебачення.

Влада пояснила своє рішення тим, що блокування Instagram і Telegram потрібне "для підтримки миру й безпеки громадян". Це рішення, ухвалене Вищою радою національної безпеки, має тимчасово обмежити роботу додатків.

Масові протести почалися в низці іранських міст у  четвер, 28 грудня. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Ірану та високої вартості життя, потім учасники протестів стали висловлювати невдоволення урядом країни. У суботу, 30 грудня, двоє демонстрантів загинули в місті Доруд на заході Ірану, влада звинувачує в цьому бойовиків джихадистської організації "Ісламська держава".

У зв'язку з цими подіями голова комісії з національної безпеки і зовнішньої політики парламенту Ірану Камаль Дехкан Фірузабаді оголосив про проведення у понеділок екстреного засідання парламенту. "Офіційні особи обговорять методи, за допомогою яких можна запобігати подібним інцидентам", - заявив Фірузабаді.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram