ГоловнаСвіт

Бранденбурзькі ворота забарикадують у новорічну ніч, щоб уберегти людей від терактів

Крім того в Берліні створять окрему "безпечну зону" для жінок.

Бранденбурзькі ворота забарикадують у новорічну ніч, щоб уберегти людей від терактів
Бранденбургские ворота в Берлине
Фото: EPA/UPG

Під час новорічних святкувань у Берліні біля Бранденбурзьких воріт створять "безпечну зону" для жінок, встановлять спеціальні стовпи, що перешкоджають руху автомобілів, і зведуть барикади навколо Бранденбурзьких воріт. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Правоохоронці проводитимуть перевірки та навіть обшуки транспортних засобів, а великі сумки і валізи будуть заборонені на цій території. Це пов'язано з торішнім терактом, коли вантажівка в'їхала в натовп людей на різдвяному ярмарку.

Також, як відомо, два роки тому в Кельні відбулася велика кількість нападів і пограбувань жінок в новорічний період. З 1200 скарг, поданих на початку 2016 року, прокурори міста заявили, що близько 500 випадків пов'язані з сексуальними злочинами.

Напади на жінок відбулися також в інших містах, особливо в Гамбурзі, де пройшло 245 розслідувань.

Берлінська поліція заявила, що на "території безпеки" навколо Бранденбурзьких воріт будуть працівники німецького Червоного хреста, щоб допомогти жінкам, які зазнають переслідування. У Червоному Хресті також повідомили, що на місці будуть присутні психологи.

Однак, створення так званих безпечних зон для жінок розкритикував Райнер Вендт, голова другої за величиною профспілки працівників поліції Німеччини.

Він вважає, що це посилає "катастрофічний меседж": "Таким меседжем ви засвідчуєте, що є безпечні і небезпечні зони".

На його думку, це буде означати "кінець рівності, свободи пересування і самовизначення".

"Той, хто прийшов з цією ідеєю, не зрозумів політичного виміру", - сказав голова профспілки, додавши, що жінки мають право почувати себе в безпеці всюди.

Нагадаємо, раніше ІДІЛ закликала до терактів в Європі на різдвяні свята.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram