ГоловнаСвіт

У Таїланді шахрая засудили до 13 тисяч років ув'язнення

Аферист виманив у вкладників фінансової піраміди 160 млн доларів.

У Таїланді шахрая засудили до 13 тисяч років ув'язнення
Фото: Dreamstime.com

Пудіта Кіттітраділока з Таїланду затримано за організацію фінансової піраміди і засуджено до більш ніж 13 тисяч років позбавлення волі. Про це повідомляє ВВС.

34-річний шахрай організував збір грошей за схемою Чарльза Понці (організатор масштабних фінансових пірамід в США) і зміг залучити до вкладень близько 40 тисяч осіб. Інвестори вклали в його компанії понад 160 млн доларів. Суд визнав Кіттітраділока винним за 2653 пунктами звинувачень в шахрайстві. Завдяки щиросердого визнання термін ув'язнення скорочено вдвічі, і шахраєві залишається відбути 6673 роки покарання.

Швидше за все, засуджений не пробуде в ув'язненні більш як 20 років, тому що тайські закони не дозволяють карати за цими статтями більш ніж на 10 років.

Крім того, його компанії зобов'язані виплатити 2653 жертвам близько 17 млн доларів з 7,5% річних. Дві компанії, що належать йому оцінені в 20 млн доларів кожна.

Нагадаємо, "Схема Понці" народилася в США ще на початку 20 століття. Італійський емігрант Чарльз Понці обіцяв своїм вкладникам 50% прибутку протягом 45 днів (для порівняння: банки надавали з вкладів 5% річних). За короткий час близько 40 тисяч американців клюнули на цю вудку, довіривши шахраєві 15 млн доларів. На ті часи це були дуже великі гроші.

Понці заарештували. У його банківському сейфі знайшли трохи менше як 10 тисяч доларів, а на його віллі конфіскували 378 літрів італійського вина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram