ГоловнаСвіт

Ізраїль виходить з ЮНЕСКО через рік

Країна офіційно повідомила про це організацію.

Ізраїль виходить з ЮНЕСКО через рік
Фото: obozrevatel.com

Ізраїль офіційно повідомив Організацію ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) про вихід з її складу. Про це в п'ятницю, 29 грудня, заявила генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула, додавши, що вона "глибоко шкодує" про цю подію, пише “Немецкая волна”. Рішення Ізраїлю має набрати чинності 31 грудня 2018 року.

Такий крок Тель-Авіва ґрунтується на "спробах організації порвати зв'язок між єврейською історією і землею Ізраїлю", заявив представник ізраїльського МЗС Еммануель Нахшон. За даними інформагентства KNA, єврейська держава збирається залишитися в ЮНЕСКО як спостерігач.

Нагадаємо, в жовтні уряд Ізраїлю оголосив, що країна готова наслідувати США і покинути організацію, почавши процедуру щодо виходу зі складу ЮНЕСКО.

У Тель-Авіві при цьому назвали "хоробрим і моральним" рішення США, які оголосили про припинення свого членства в організації раніше. Вашингтон вказав на "занепокоєння в зв'язку з ростом заборгованості в ЮНЕСКО, необхідності фундаментальних реформ і триваючий антиізраїльський крен організації".

У жовтні 2016 Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО після резолюції, в якій організація заявила про відсутність зв'язку єврейського народу з Храмовою горою в Єрусалимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram