ГоловнаСвіт

Екс-глава Роскордону отримав 9 років за шахрайство

Збиток від дій екс-чиновника склав понад 8 млн доларів.

Екс-глава Роскордону отримав 9 років за шахрайство
Фото: tvc.ru

Суд у Москві засудив до дев'яти років колонії загального режиму колишнього директора Роскордону Дмитра Бездєлова, визнавши його винним у шахрайстві, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Збиток від дій екс-чиновника, згідно з рішенням суду, склав майже 500 мільйонів рублів (8,67 млн доларів).

Ще семеро спільників Бездєлова засуджені на терміни від двох до восьми років позбавлення волі, передає Интерфакс. Разом з тим суд виключив з обвинувачення статтю про організацію злочинного угрупування.

Один з адвокатів засуджених заявив, що захист оскаржить вирок.

Дмитро Бездєлов очолював Федеральне агентство з облаштування державного кордону з серпня 2008-го по жовтень 2013 року. Він був звільнений розпорядженням прем'єр-міністра Дмитра Медведєва за підсумками перевірки, яка розкрила низку порушень у відомстві, зокрема, факти закупівлі дорогих меблів.

Вже після звільнення Бездєлова його запідозрили у розкраданні бюджетних коштів, зокрема виділених на зведення залізничного пропускного пункту на кордоні з Абхазією, яка відкололася від Грузії. Загальна сума викрадених коштів, за версією слідства, спочатку перевищувала 1 млрд рублів.

У грудні 2013 року Бездєлов був оголошений у федеральний розшук, однак до того часу колишній чиновник вже залишив межі Росії. У жовтні 2014 року екс-глава Роскордону був заарештований у Римі за запитом московського бюро Інтерполу. Через рік апеляційний суд Рима ухвалив рішення про екстрадицію Бездєлова в Росію.

Російський адвокат Бездєлова Володимир Жеребенков називав вимоги Росії про екстрадицію свого підзахисного з Італії безпідставними. За словами Жеребенкова, "у свідченнях немає відомостей, що прямо вказують на Бездєлова як на особу, яка вчинила злочини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram