ГоловнаСвіт

"Фабрика тролів" у Петербурзі переїде в іншу будівлю

У нову будівлю переїдуть і ЗМІ, пов'язані з "фабрикою".

"Фабрика тролів" у Петербурзі переїде в іншу будівлю
Бизнес-центр "Лахта-2"
Фото: kts-construction.ru

Компанія "Агентство інтернет-досліджень", також відома як "фабрика тролів", що працює в соцмережах в інтересах російської влади, переїде з офісу за адресою вулиця Савушкіна, 55 у Петербурзі в бізнес-центр "Лахта-2" на вулиці Оптиків, 4.

Про це пише "Деловой Петербург".

В "Лахту-2" переїжджають і ЗМІ, пов'язані з "фабрикою", додає видання. На сайтах деяких ЗМІ, які зараховують до "фабрики", наприклад "Инфореактор", "Политэксперт", уже прописано нову адресу на вулиці Оптиків. Засновник цих видань - ТОВ "Новинфо". Співробітники БЦ "Лахта-2" підтвердили "Деловому Петербургу", що засновник цих видань - ТОВ "Новинфо" - орендує площі в будівлі.

Власник комплексу - компанія "Дорстройтрест-М", яка раніше переказувала пожертви на виборчу кампанію Володимира Путіна, нагадує "Деловой Петербург". "Лахта-2" на проспекті Оптиків - це друга черга бізнес-центру "Лахта", добудована влітку 2016 року. Новий офіс "фабрики" буде статусним і більшим за площею, зазначає газета. Площа офісу на Савушкіна становила 4 тис. квадратних метрів, тепер "Агентство інтернет-досліджень" матиме приміщення площею 12 тис. квадратних метрів.

На Савушкіна інтернет-коментатори "фабрики" переїхали з Ольгіно, тому їх досі називають "ольгінськими тролями".

РБК пов'язав з "фабрикою" і півтора десятка інтернет-ресурсів, аудиторія яких з грудня 2015 року до лютого 2017 року зросла з 5,5 млн до 33 млн. Витрати на утримання цих ЗМІ, за оцінкою РБК на початок 2017 року, становили від 180 млн до 264 млн на рік із чисельністю штату 225-250 осіб.

Фабрику тролів РБК пов'язував із петербурзьким ресторатором Євгеном Пригожиним, якого також називають кухарем Путіна. Він через представника неодноразово заперечував зв'язок із засобами масової інформації та платними тролями.

Нагадаємо, що на початку листопада Google News заблокував пов'язані з "кухарем Путіна" ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram