ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватив Португалію в дефіциті свинини

Жителі Венесуели протестували через брак свинячих окостів.

Мадуро звинуватив Португалію в дефіциті свинини
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що дефіцит свинини в країні напередодні Різдва спричинений владою Португалії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, уряд Венесуели закупив партію португальського хамону, проте постачання так і не відбулося, тому що влада Португалії заблокувала банківські рахунки, з яких здійснювалася оплата за товар. Мадуро назвав дії Португалії саботажем.

Голова МЗС Португалії Аугусто Сантоса Сілва заявив, що його уряд не намагався перешкодити постачанню товарів у Венесуелу. "Уряд Португалії не має влади саботувати (постачання) свинину. Ми живемо в ринковій економіці. Експортом займаються приватні компанії", - заявив він.

Представник португальської компанії Raporal розповів, що уряд Венесуели 2016 року напередодні Різдва закупив у кількох португальських виробників 14 тис. тонн свинини на $76 млн. У Raporal стверджують, що венесуельська влада досі не сплатила понад $48 млн.

Тисячі венесуельців вийшли на вулиці найбільших міст на знак протесту проти дефіциту свинячих окостів, які вважають у Венесуелі традиційною різдвяною стравою. Десятки учасників протестів були заарештовані. У соціальних мережах ці виступи назвали "революцією свинячих окостів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram