ГоловнаСвіт

Росія відновила зв'язок із запущеним напередодні ангольським супутником

Офіційно інформацію поки що не підтверджують.

Росія відновила зв'язок із запущеним напередодні ангольським супутником

Фахівці російської ракетно-космічної корпорації "Енергія" встановили зв'язок з ангольським супутником "Ангосат", їм вдалося отримати телеметрію.

Про це повідомило джерело ТАРС в ракетно-космічній галузі, а також джерело "Інтерфаксу".

Супутник запущено Росією з Байконура 26 грудня і виведено на розрахункову орбіту ракетою-носієм "Зеніт-2SБ". У середу, 27 грудня, зв'язок з ангольським супутником втрачено, після того як він відокремився від розгінного блоку "Фрегат".

"Ангосат"- перший супутник, який побудовано за замовленням Міністерства телекомунікацій та інформаційних технологій Анголи на основі інноваційної службової платформи, що складається з компонентів російського виробництва. Він призначений для ведення трансляцій з геостаціонарної орбіти на територію Анголи і Африки.

Нагадаємо, в кінці листопада стався невдалий запуск супутника "Метеор" з космодрому Східний. Супутник, який ракета-носій "Союз" повинна була вивести на орбіту, через кілька годин після запуску не вийшов на зв'язок. Розгінний блок "Фрегат" і всі супутники зазнали катастрофи і згоріли в атмосфері. В "Роскосмосі" повідомили, що до події призвела непрогнозована поведінка розгінного блоку після його відділення від ракети-носія. Аварійна комісія держкорпорації встановила, що до аварії і подальшого краху ракети-носія з супутниками привів невірний алгоритм, вказаний в системі управління розгінного блоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram