ГоловнаСвіт

Сирійська авіація продовжує порушувати режим припинення вогню: 12 жертв

Число жертв і поранених може зрости.

Сирійська авіація продовжує порушувати режим припинення вогню: 12 жертв
Архив
Фото: EPA/UPG

У результаті авіаударів сирійської авіації по Ідлібу загинули 12 мирних жителів.

Про це повідомляє агентство Anadolu

Відзначають, що сили режиму Асада порушили режим припинення вогню в зоні деескалації в сирійському Ідлібі, завдавши авіаударів по населених пунктах Темініє і Бідана, селу Сірман, Мусейріфе, Сікейрат, Бабудійн, Хан ас-Субул, Дарусселам, Маар Шурин, які контролює опозиція.

Голова Управління цивільної оборони Ідліб ("Білі шоломи") Мустафа Хадж Юсуф повідомив агентству, що сьогодні вранці авіація режиму Асада і ВКС Росії завдали по зазначених населених пунктах більш ніж 10 ударів, під час яких були застосовані заборонені міжнародними конвенціями вакуумні бомби. За його словами, число жертв і поранених може зрости. Пошуково-рятувальні роботи в регіоні тривають.

У результаті авіаударів по Хамі й Ідлібу з початку тижня загинули 24 мирних жителі.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, під час конфлікту загинули понад 400 тис. осіб, більш ніж 10 млн були змушені покинути свої будинки, близько 5 млн утекли з країни.

Нагадаємо, напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган назвав Асада "терористом", який перешкоджає миру в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram