ГоловнаСвіт

Додон знову відхилив кандидатури шістьох міністрів з "поганою репутацією"

Уряд Молдови готовий оскаржувати дії президента в Конституційному суді.

Додон знову відхилив кандидатури шістьох міністрів з "поганою репутацією"
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон укотре відхилив кандидатури на посади міністрів, запропоновані прем'єр-міністром Павлом Філіпом.

Про це Додон повідомив на своїй сторінці в Facebook

"Щоб було ясно для парламентаріїв і уряду: я не збираюся поступатися в цій ситуації. Я не прийму, і я впевнений, що всі ті, хто підтримує президента Республіки Молдова, не схвалять призначення таких міністрів", - заявив він.

За словами Додона, більшість запропонованих кандидатів "продемонструвала посадову невідповідність, відсутність професіоналізму та сумний опортунізм на своїх попередніх посадах і в своїй попередній діяльності". "Їхнє просування є продуктом очевидної політичної змови з метою задоволення інтересів учасників парламентської коаліції. Якщо мова про передвиборну угоду, то це марна трата часу, оскільки ніщо не врятує цей уряд від падіння після парламентських виборів 2018 року", - написав молдовський лідер.

Раніше Додон затвердив відставку шістьох членів молдовського уряду, оголошену раніше лідером Демократичної партії Володимиром Плахотнюком. Після цього він відмовився затверджувати кандидатури членів уряду, запропоновані прем'єр-міністром Павлом Філіппом. При цьому президент Молдови раніше заявляв, що підпише відставку міністрів уряду Філіпа, але відмовиться затверджувати нові кандидатури.

У відповідь спікер парламенту Андріан Канду заявив: якщо президент відмовиться підписувати указ про призначення нових міністрів, уряд змушений буде звернутися до Конституційного суду з вимогою встановити тимчасове виконання обов'язків президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram