ГоловнаСвіт

Рішення Трампа про летальну зброю підштовхне країни НАТО активніше надавати військово-технічну допомогу Києву, - Пристайко

На думку Пристайка, більшість членів НАТО озираються на позицію найсильнішого союзника.

Рішення Трампа про летальну зброю підштовхне країни НАТО активніше надавати військово-технічну допомогу Києву, - Пристайко
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

Голова місії України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що рішення адміністрації президента США надати летальне оборонне озброєння Україні має підштовхнути інші країни-членів Альянсу до того, щоб активніше надавати військово-технічну допомогу Києву для відбиття російської агресії.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

"Незважаючи на істерію в Росії з приводу нещодавнього рішення США надати певне озброєння Україні, що, на думку Кремля, зруйнує Мінські домовленості, треба нагадати, що йдеться про дозволи на експорт в Україну обмежених обсягів певних видів озброєння і деталей. Рішення про масове постачання зброї, яке допомогло б відбити російські атаки на Сході, якщо це знову станеться, ми все ще очікуємо", - зазначив посол.

На думку Пристайка, це рішення запізнилося.

"Ми давно повинні були отримати допомогу, включаючи протитанкові і протиповітряні комплекси. Але кожна держава індивідуально і, відповідно, Альянс як їх об'єднання з різних причин усе ще не можуть наважитися на цей крок", - сказав дипломат.

На думку Пристайка, очевидно, що більшість членів НАТО озираються на позицію найсильнішого союзника - Сполучених Штатів.

"Буде рішення адміністрації Дональда Трампа - інші уряди не змусять на себе чекати", - підкреслив Пристайко.

Нагадаємо, минулого тижня держсекретар США Рекс Тіллерсон під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком підтвердив, що Білий дім вирішив надати Україні летальне оборонне озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram