ГоловнаСвіт

Мер Нью-Йорка закликав городян не виходити на вулицю через холодну погоду

Температура в Нью-Йорку 28 грудня становитиме від мінус 3 до мінус 8 градусів за Цельсієм.

Мер Нью-Йорка закликав городян не виходити на вулицю через холодну погоду
Билл де Блазио
Фото: EPA/UPG

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо закликав жителів міста не виходити на вулицю через холодну погоду.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

За інформацією метеорологічної служби в США, температура в Нью-Йорку 28 грудня становитиме від мінус 3 до мінус 8 градусів за Цельсієм.

"Ми наполегливо закликаємо всіх жителів Нью-Йорка не виходити на вулицю, наскільки можливо, поки утримується холодна погода. Якщо можете, дізнайтеся, як почуваються ваші сусіди, і заведіть у будинок своїх вихованців", - написав де Блазіо.

Напередодні попередження про холодну погоду опублікувала метеорологічна служба Нью-Йорка. За її даними, середня температура в місті в найближчий тиждень становитиме близько мінус 7 градусів Цельсія. Влада міста попереджає жителів про необхідність одягати декілька шарів одягу, а також рекомендують відкривати крани в будинках, щоб не замерзли водопровідні труби, і не залишати обігрівачі увімкненими, покидаючи приміщення. У повідомленні наголошено, що холодна погода може протриматися в місті впродовж двох тижнів.

Міський департамент соціальних послуг у зв'язку з холодами видав розпорядження, згідно з яким притулки в Нью-Йорку не мають права відмовляти бездомним у прийомі. На заході штату Нью-Йорк і в Пенсильванії в останній тиждень пройшли сильні снігопади. Перед Різдвом 24 грудня температура в Нью-Йорку опустилася до мінус шести градусів, а в новорічну ніч очікується похолодання до мінус 13 градусів Цельсія. Звичайна середня температура в Нью-Йорку в грудні становить приблизно мінус 1 градус.

Портал Accuweather зазначає, що через близькість до моря і вологість низькі температури в місті переносити важче. За інформацією видання, найхолодніша температура в новорічну ніч у Нью-Йорку - мінус 22 градуси Цельсія - була зафіксована в 1917 році, а найтепліша - 17 градусів тепла - в 1965 році.

Нагадаємо, в листопаді де Блазіо переобрали мером Нью-Йорка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram