ГоловнаСвіт

США не мають ілюзій щодо режиму в Росії, - Тіллерсон

Голова Держдепу підкреслив, що мирне вирішення ситуації в Україні має розпочатися з виконання Росією Мінських угод.

США не мають ілюзій щодо режиму в Росії, - Тіллерсон
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що США не мають ілюзій щодо режиму в Росії.

Відповідну заяву Тіллерсон зробив у своїй статті для The New York Times.

"Щодо Росії, ми не маємо ілюзій з приводу режиму, з яким ми маємо справу. У США сьогодні погані відносини з Росією, яка вторглася на територію своїх сусідів - Грузії і України - в останнє десятиліття і поставила під загрозу суверенітет західних країн, втрутившись у вибори в нас і в інших державах", - написав Тіллерсон.

Він зазначив, що призначення спецпредставника з питань України Курта Волкера демонструє прихильність США відновленню суверенітету України і територіальної цілісності. "Без мирного вирішення ситуації в Україні, яке має розпочатися з виконання Росією Мінських угод, неможливо вести з Росією справ, немов нічого не сталося", - підкреслив держсекретар.

Тіллерсон додав, що США перебувають "на сторожі" в питанні "російської агресії", але усвідомлюють, що з Москвою необхідно співпрацювати в питаннях, що становлять взаємний інтерес. "Це найбільше проявляється в Сирії. Зараз президент Володимир Путін заявив про прихильність підтримуваного ООН Женевському процесу для забезпечення нового майбутнього в Сирії, ми очікуємо, що Росія виконає це", - сказав дипломат.

Нагадаємо, що минулого тижня Тіллерсон підтвердив рішення США надати Україні летальну зброю. "Такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії - гідна відповідь на окупацію", - заявив він тоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram