ГоловнаСвіт

Facebook пояснив блокування акаунтів Кадирова

Акаунти Кадирова у Facebook і Instagram виявилися недоступними 23 грудня.

Facebook пояснив блокування акаунтів Кадирова
Разман Кадыров
Фото: Газета.ру

Соціальна мережа Facebook пояснила блокування акаунтів голови Чечні Рамзана Кадирова.

"Ведомостям" у соцмережі повідомили, що заблокували акаунти через потрапляння Кадирова під санкції.

"Нам стало відомо, і ми підтверджуємо, що акаунти належали особі чи велися від особи, яка входить до переліку громадян особливих категорій і заборонених осіб США і на яку поширюється дія торгово-економічних санкцій США. У зв'язку із цим Facebook несе юридичне зобов'язання деактивувати акаунти цієї особи", - повідомили у Facebook.

Акаунти Кадирова у Facebook і в Instagram виявилися недоступними 23 грудня. Після цього міністр з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Чечні Джамбулат Умаров заявив, що акаунти Кадирова виявилися заблоковані через "диверсійну кібератаку", яку організувала влада США.

Кадиров у відповідь на блокування акаунтів оголосив про перехід у чеченську соціальну мережу Mylistory, яка за своїм інтерфейсом схожа на Instagram. При цьому голова Чечні підкреслив, що продовжить користуватися "ВКонтакте", Telegram і Twitter. Після блокування акаунтів Кадирова спікер парламенту Чечні Магомед Даудов оголосив про відмову від використання Instagram. Слідом за ним про "бойкот" соцмережі оголосили всі чеченські парламентарі.

20 грудня Мінфін США включив Кадирова в "список Магнітського" - список людей, які потрапляють під персональні санкції США через причетність до корупції і порушення прав людини. У прес-релізі американського відомства вказано, що Кадиров був причетний до "позасудових розправ, тортур і порушень прав людини". У відповідь на це голова Чечні порадив США "не турбуватися". "Я ще не отримав наказу ступити на землю США", - підкреслив Кадиров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram