ГоловнаСвіт

Путін попередив російських бізнесменів про небезпеку інвестування у США

"По-перше, можуть заморозити і все відібрати, по-друге - ваші інвестиції будуть працювати проти нас".

Путін попередив російських бізнесменів про небезпеку інвестування у США
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін на зустрічі з російськими бізнесменами у вересні попередив їх про те, що інвестиції у США небезпечні і небажані через ризик санкцій.

Про це The Bell розповіли три джерела, близькі до учасників заходу, передає

"Дождь". 

"Хлопці, краще припиніть відправляти туди гроші: по-перше, можуть заморозити і все відібрати, по-друге - ваші інвестиції будуть працювати проти нас", - переказав слова президента один зі співрозмовників видання. За словами другого джерела, Путін говорив про те, що російські бізнесмени можуть опинитися "між молотом і ковадлом" через політичні розбіжності Росії і США.

Видання пише, що до скандалу з можливим втручанням Росії в американські вибори російських бізнесменів приваблювала ідея інвестування в Кремнієву долину. Наприклад, мільярдер Алішер Усманов і співвласники "Альфа-груп" інвестували в Uber. Останнім часом у компанії постійно відбуваються скандали, термін її IPO зсунувся на 18-36 місяців. Російські інвестори можуть його не дочекатися через нові санкції США.

Колишній сенатор і основний власник будівельної групи ПІК Сергій Гордєєв 2015 року вклав близько $10 млн у компанію Hyperloop Ілона Маска. Він також інвестував у кілька стартапів.

Ще одним перспективним інвестором в американські стартапи є співвласник аеропорту "Шереметьєво" Олександр Пономаренко. Його представники близько півроку шукають об'єкти для інвестицій у США, розповіли The Bell двоє резидентів Долини.

Нагадаємо, що в жовтні екс-голова Мінфіну Росії, керівник Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін заявив, що в останні роки, включаючи період після введення санкцій

, прямі іноземні інвестиції в російську економіку скоротилися всемеро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram