ГоловнаСвіт

Канада оголосила посла Венесуели персоною нон ґрата

МЗС Канади відреагувало на дії Венесуели.

Канада оголосила посла Венесуели персоною нон ґрата
Христя Фриланд
Фото: EPA/UPG

Канада оголосила персонами нон ґрата посла і повіреного Венесуели в Оттаві. Про це йдеться в заяві МЗС Канади

У повідомленні наголошено, що це рішення ухвалено у відповідь на висилку з Каракаса канадського повіреного. "Ця дія типова для режиму (Ніколаса) Мадуро, який постійно протидіє всім спробам відновити демократію і допомогти народу Венесуели", - йдеться в заяві голови МЗС Канади Христі Фріланд

Посла Венесуели в Канаді раніше відкликали з Оттави на знак протесту Каракаса проти нових санкцій. Фріланд також відзначила "надзвичайний професіоналізм і самовідданість усіх представників Канади, які працюють у Венесуелі". "Ми продовжимо працювати з нашими партнерами в регіоні.., щоб тиснути на антидемократичний режим Мадуро і відновити права народу Венесуели", - підсумувала міністр закордонних справ Канади.

У суботу Делсі Родрігес, голова створеної з ініціативи Мадуро Конституційної асамблеї Венесуели, заявила про висилку повіреного Канади в Каракасі Крейга Ковалика, звинувативши його в "постійному і наполегливому, грубому і вульгарному втручанні" у внутрішні справи країни. Крім Ковалика, з країни вислали бразильського посла Руї Перейру.

У вересні Канада ввела санкції проти 40 венесуельських посадових осіб, включаючи Мадуро, міністрів оборони і внутрішніх справ, а також кількох суддів Верховного суду. У п'ятницю, 22 грудня, Оттава ввела додаткові санкції проти режиму Мадуро, звинувативши його в порушенні прав людини і корупції. Канада входить у "Групу Ліми", яка намагається врегулювати ситуацію у Венесуелі, де протягом декількох місяців тривають протести проти режиму Мадуро. В організацію входять 12 країн. Їх наступна зустріч відбудеться в Чилі у січні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram