ГоловнаСвіт

КНДР готується до запуску розвідувального супутника, - Південна Корея

У Республіці Корея "уважно стежать" за діями КНДР.

КНДР готується до запуску розвідувального супутника, - Південна Корея
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Північна Корея готується до запуску розвідувального супутника.

Про це повідомляє південнокорейська газета JoongAng Ilbo із посиланням на чиновника в Сеулі.

"Через різні канали ми нещодавно отримали інформацію про те, що Північна Корея завершила підготовку супутника під назвою Kwangmyongsong-5 ("Сяюча зірка-5")", - заявив співрозмовник видання. За його даними, на супутнику будуть встановлені телекомунікаційне обладнання та камери. Попередній супутник - Kwangmyongsong-4 - КНДР вивела на орбіту в лютому 2016 року.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї виданню заявили, що не зафіксували "нічого незвичайного" в поведінці Пхеньяна. У відомстві додали, що уважно стежать за діями КНДР, включно із "ракетними запусками, здатними вивести на орбіту супутники".

Напередодні офіційна газета Трудової партії Північної Кореї Rodong Sinmin опублікувала статтю, в якій йшлося про "легітимне" право КНДР досліджувати космос, пише Yonhap. "Запуск супутника - це легітимне використання права, повністю відповідне статуту ООН, в якому йдеться про повагу до суверенітету і рівності, - зазначалося в публікації. - Наша країна дотримується тенденцій у дослідженні космосу, які спостерігаються по всьому світу". Автори статті писали, що КНДР продовжить "мирні дослідження" космосу.

Нагадаємо, в п'ятницю, 22 грудня, Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, що вводить нові санкції щодо КНДР через запуск міжконтинентальної балістичної ракети 29 листопада. Зокрема, введено нові обмеження на постачання нафти в КНДР. Тепер вони обмежені 500 тис. барелів на рік. Санкції підтримали всі 15 країн-членів РБ ООН. Згодом Пхеньян назвав ці заходи "актом війни", відзначивши, що вони рівносильні економічній блокаді країни. МЗС КНДР також пообіцяло "покарати" країни-членів ООН, які підтримали нові санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram