ГоловнаСвіт

Голова МЗС Британії розповів про невдалі спроби Росії втрутитися в Brexit

Лавров стверджує, що Захід "вигадав" факти втручання у вибори в різних країнах.

Голова МЗС Британії розповів про невдалі спроби Росії втрутитися в Brexit
Борис Джонсон
Фото: News Front

Голова МЗС Великобританії Борис Джонсон заявив про існування "численних доказів" втручання Росії у вибори в різних країнах, зазначивши, що будь-які спроби Москви вплинути на результат голосування щодо Brexit були невдалими.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я думаю, дуже важливо визнати, що спроби Росії втрутитися в наш референдум і вибори - якими б вони не були - виявилися невдалими", - сказав Джонсон під час спільної прес-конференції з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Російський міністр, зі свого боку, підкреслив, що відповідні звинувачення необхідно підкріплювати доказами. "Без фактів говорити дуже важко. Я думаю, що ви там придумали собі це все у вашій західній компанії, і, на жаль, ви зараз перебуваєте в полоні цієї теми, дуже важко злізти з паркану, на який ви вилізли", - сказав Лавров (цитата за РИА Новости).

22 грудня Джонсон приїхав у Росію вперше за останні п'ять років. Анонсуючи цю зустріч, у МЗС Великобританії говорили, що основною темою для розмови з російською стороною стане ядерна угода з Іраном. Джонсон також мав намір обговорити ті питання, щодо яких у Великобританії та Росії є розбіжності. Йдеться про ситуацію в Сирії та Україні.

Нагадаємо, раніше стало відомо про втручання Росії в Brexit через Twitter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram