ГоловнаСвіт

Білорусь легалізувала криптовалюти

Лукашенко підписав декрет про "майнінг, блокчейн і цю нову криптовалюту".

Білорусь легалізувала криптовалюти
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет "Про розвиток цифрової економіки", який, зокрема, легалізує поняття криптовалюти, блокчейну і майнінгу.

"Природно, життя змінюється. Ми навіть на початку року не могли говорити про якийсь там майнінг, блокчейн і цю нову криптовалюту. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися", - заявил Лукашенко після підписання документа.

За словами білоруського президента, головна мета документа - створити умови для приходу в Білорусь світових IT-компаній.

"Друга мета декрету - інвестиції в майбутнє. Це IT-кадри й освіта. Третя - впровадження новітніх фінансових інструментів і технологій. Провідні економіки світу ще тільки придивляються до цього нового явища. Білорусь стає фактично першою у світі державою, яка відкриває широкі можливості для використання технології блокчейну. У нас є всі шанси стати регіональним центром компетенцій у цій галузі", - заявив Лукашенко.

Видання TUT.BY пише, що декрет дозволяє фізичним і юридичним особам зберігати і майнити криптовалюту, проводячи з нею будь-які операції через біржі.

Прописані умови для впровадження в економіку Білорусі технології блокчейн і використання токенів і криптовалюти. Іноземні громадяни, які уклали договір із резидентом Парку високих технологій (білоруський аналог "Силіконової долини", створений для розвитку IT), зможуть в'їхати до Білорусі без візи і працювати без оформлення спеціального дозволу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram