ГоловнаСвіт

Міноборони РФ доповіло Путіну про виведення російських військ із Сирії

Шойгу заявив, що в операції в Сирії брали участь 48 тис. російських військовослужбовців.

Міноборони РФ доповіло Путіну про виведення російських військ із Сирії
Сергей Шойгу, Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів своєму президентові Володимиру Путіну про виконання наказу про виведення російських військ із Сирії.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Ваш наказ про виведення угруповання російських військ із Сирійської Арабської республіки виконано", - сказав міністр.

За словами Шойгу, в операції в Сирії брали участь 48 тис. російських військовослужбовців. Із них 14 тис. були відзначені державними нагородами.

Міністр доповів, що льотчиками корабельної авіації з важкого авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" виконано 420 бойових вильотів. Кораблі та підводні човни завдали 100 ударів, літаки стратегічної авіації - 66 ударів.

Шойгу також розповів, що всього під час спецоперації в Сирії було вбито понад 60 тис. бойовиків, у тому числі 2,8 тис. вихідців із Росії і 819 ватажків бандформувань.

Путін 11 грудня наказав почати виведення російських військ із Сирії. Президент наголошував, що за "два з невеликим роки Збройні сили Росії разом із сирійською армією розгромили найбільш боєздатне угруповання міжнародних терористів".

Росія воює в Сирії вже більш ніж два роки. Серед аналітиків поширена точка зору про те, що справжньою метою втручання Росії в конфлікт є бажання збільшити свою вагу на міжнародній арені та використовувати сирійську тему в геополітичному торзі з іншими світовими державами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram