ГоловнаСвіт

Китай має намір запустити масове виробництво домашніх і медичних роботів до 2020 року

Уряд КНР має намір робити активні зусилля для досягнення важливих проривів у розвитку ключових технологій штучного інтелекту.

Китай має намір запустити масове виробництво домашніх і медичних роботів до 2020 року
Фото: EPA/UPG

Міністерство промисловості та інформатизації (МПІ) Китаю має намір до 2010 року налагодити масове виробництво і застосування роботів для домашнього господарства, а також випуск зразків роботів для лікування, реабілітації та допомоги людям похилого віку і людям з обмеженими можливостями.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "Синьхуа"

Відзначається, що відомство вживатиме активних зусиль для досягнення важливих проривів у розвитку ключових технологій штучного інтелекту, при цьому особливу увагу приділятимуть розробкам домашніх роботів.

У сфері виробництва домашніх роботів акцент, своєю чергою, буде зроблено на таких важливих технологіях, як інтерактивність, інтелектуальні операції, взаємодія декількох роботів, а також на підвищенні інтелектуального рівня роботів, створених для прибирання, допомоги літнім людям, реабілітації хворих, допомоги людям з обмеженими можливостями, навчання дітей.

Одночасно з цим планують просувати інтегроване застосування "розумної" продукції в галузі промисловості, охорони здоров'я, транспорту, сільського господарства та в інших сферах.

Декількома днями раніше агентство "Синьхуа" повідомляло, що партію з 60 вибухозахищених пожежних роботів було переданано озброєння протипожежним службам міста Нінбо провінції Чжецзян (Східний Китай), що значно підвищило їх рівень технічної оснащеності та здатність до проведення екстрених рятувальних операцій.

Нагадаємо, в листопаді в Китаї вперше робот напав на людину. Деякі користувачі мережі побоювалися, що інцидент сигналізує про початок вторгнення роботів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram