ГоловнаСвіт

У Кремлі заявили, що стратегія нацбезпеки США має "імперський характер", але розраховують на співпрацю

"Москва не може погодитися зі ставленням до Росії як до загрози".

У Кремлі заявили, що стратегія нацбезпеки США має "імперський характер", але розраховують на співпрацю
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нова стратегія національної безпеки США "має імперський характер і показує наполегливе небажання відмовлятися від однополярного світу".

Про це він заявив журналістам, передає ТАСС.

"Вільне прочитання [стратегії], особливо тих частин, в яких так чи інакше згадується наша країна, загалом [показує те, що] очевидним є імперський характер документа, небажання відмовлятися від однополярного світу, причому наполегливе небажання, неприйняття багатополярного світу", - заявив Пєсков.

Він також зазначив, що Москва не може погодитися зі ставленням до Росії як до "загрози для безпеки США", про що йдеться в документі.

"Але разом з тим [в стратегії] є і скромні позитивні моменти, зокрема це готовність до співпраці з Росією у тих галузях, які відповідають інтересам американців. Це абсолютно кореспондується з нашим підходом, який озвучував президент, тому що Москва також шукає співпраці зі США там, де це вигідно нам, і настільки, наскільки готові йти наші американські колеги", - додав Пєсков.

Як "ідеальний приклад такої співпраці" Пєсков навів недавній обмін інформацією на рівні спецслужб, який дозволив запобігти терактам у Санкт-Петербурзі.

Загалом Пєсков назвав нову стратегію нацбезпеки США "досить об'ємним документом, який потребує уважного вивчення".

Нагадаємо, минулого року Пентагон назвав п'ять основних загроз нацбезпеці США: на першому місці - Росія, за якою ідуть Китай, Північна Корея, Іран та міжнародний тероризм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram