ГоловнаСвіт

Україна звернеться до ПА НАТО через сербських найманців

Голова постійної делегації в ПА НАТО сподівається, що міжнародне співтовариство засудить дії сербських найманців.

Україна звернеться до ПА НАТО через сербських найманців
Сербские добровольцы, воевавшие на стороне боевиков на Донбассе
Фото: dnr24.su

Українська делегація готує звернення до Парламентської асамблеї НАТО щодо присутності сербських найманців на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз

"Готуємо з цього приводу звернення від нашої делегації до Парламентської асамблеї НАТО. Впевнена, що необхідно звернутися до всіх міжнародних інституцій з інформуванням про ганебний факт участі сербських найманців на стороні маріонеток Кремля проти нашої держави", - написала вона, поширивши дані штабу АТО про захід групи сербських найманців-снайперів на донецький напрямок.

Фріз сподівається, що міжнародне співтовариство засудить дії сербських найманців.

"А з боку сербської влади до відкритих 45 проваджень проти сербських найманців, які воюють на Донбасі, додадуть і чергових прихильників "руского міра", зокрема Деяна Берича, позивний Декі", - додала вона.

Нагадаємо, СБУ 11 жовтня заявила, що тільки на території, підконтрольній угрупованню "ЛНР", з початку конфлікту на Донбасі воювали понад 300 громадян Сербії. Посол України в Сербії неодноразово заявляв, що Сербія не реагує на дані про участь її громадян у війні на Донбасі.

У прокуратурі Сербії заявили, що до кінця 2014 року порушили 45 справ проти найманців, які беруть участь у воєнних конфліктах за кордоном, зокрема на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram