ГоловнаСвіт

Siemens підписав великий контракт у Росії

Це перша угода в РФ після скандалу з постачанням турбін у Крим.

Siemens підписав великий контракт у Росії
Фото: investing.org

Німецький концерн Siemens у понеділок, 18 грудня, підписав контракт на будівництво в російському Нижньокамську парогазової електростанції потужністю 495 МВт. Вартість угоди - 380 млн євро.

Контракт у Мюнхені підписали президент Siemens у Росії Дітріх Меллер і генеральний директор ПАТ "Нижньокамськнафтохім" (група компаній "Таїф") Азат Бікмурзін у присутності заступника прем'єр-міністра Баварії Ільзе Айгнер, президента Татарстану Рустама Мінніханова і головного керуючого Siemens Джо Кезера, пише РБК.

Згідно з контрактом, Siemens поставить дві газові турбіни SGT5-2000Е і одну парову турбіну ST-600, а також обладнання для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA. Очікується, що "Нижньокамськнафтохім" також укладе із Siemens 13-літню сервісну угоду.

Електростанцію повинні запустити до травня 2021 року. Передбачається, що вона буде працювати на синтетичному газі - побічному продукті нафтохімічного виробництва "Ніжньокамськнафтохіму".

Siemens є генеральним підрядником, тому "компанія буде зберігати повний контроль над постачанням і встановленням обладнання", сказала представник німецького концерну.

Це перший великий контракт Siemens у Росії після того, як турбіни німецького концерну опинилися в анексованому РФ Криму. Зараз у зв'язку із цим тривають судові розгляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram