ГоловнаСвіт

Молдова відкликала посла з Росії

Додон обурився діями МЗС Молдови.

Молдова відкликала посла з Росії
Фото: rtr.md

МЗС Молдови вирішило відкликати посла в Росії Андрія Негуцу в Кишинів "на невизначений термін".

Про це повідомляють на сайті молдавського відомства.

У відомстві такий крок зв'язали з тим, що російська влада не відреагували на випадки "переслідування і залякування" фізичних осіб і політичних діячів Молдови з боку "посадових осіб РФ".

Під час консультацій з Негуцою розглянуть шляхи подолання ситуації, що склалася, щоб уникнути погіршення молдовсько-російських відносин.

Президент Молдови Ігор Додон заявив ТАСС, що обурений рішенням зовнішньополітичного відомства відкликати Негуцу. "Ця недружня акція зроблена напередодні мого запланованого візиту в Москву на запрошення президента Російської Федерації Володимира Путіна. Якщо метою цієї провокації є зрив мого візиту в Росію, то вона не матиме ефекту: я не маю наміру змінювати своїх планів і здійсню візит до Росії в кожнім разі", - заявив Додон.

Як нагадує "Интерфакс", Басманний суд Москви 6 грудня санкціонував заочний арешт голови владної Демократичної партії Молдови, бізнесмена Влада Плахотнюка, обвинуваченого в Росії в замаху на вбивство. Також Плахотнюка оголошено в міжнародний розшук. Того самого дня Демократична партія звинуватила Росію в переслідуванні свого лідера Плахотнюка.

Негуца з грудня 2008 року по квітень 2012 року був послом Молдови в Росії. З травня 2017 року його знову призначено послом за указом Додона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram