ГоловнаСвіт

Себастьян Курц очолив уряд Австрії

Політик став наймолодшим головою уряду в Європі.

Себастьян Курц очолив уряд Австрії
Себастьян Курц
Фото: EPA/UPG

Лідер консервативної Австрійської народної партії (АНП) Себастьян Курц склав присягу канцлера Австрії. Таким чином, 31-річний австрійський політик став наймолодшим головою уряду в Європі.

Про це повідомляє DW.

Віце-канцлером у новому уряді призначена Хайнц-Крістіана Штрахе, лідер правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС), яка разом із консерваторами увійшла до правлячої коаліції Австрії. Крім того, посади міністрів внутрішніх справ, закордонних справ і оборони також отримали представники АПС.

Президент країни Олександр Ван дер Беллен, приводячи до присяги нового канцлера, закликав майбутній уряд країни здійснювати відповідальну політику, в тому числі і стосовно представників меншин у країні. "Робота з уразливими показує, чого варті насправді наші цінності", - зазначив він.

Тим часом у центрі Відня зібралося близько 6000 осіб, які протестують проти створення нової правлячої коаліції і уряду країни, до яких увійшли правопопулісти АПС. Мітингувальники кидали петарди, помідори і яйця в поліцейських. Протестувальники тримають прапори з гаслами "Не дозволяйте нацистам правити" і "Ми не хочемо нацистських свиней", повідомляє агентство dpa.

Нагадаємо, 15 грудня консервативна Австрійська народна партія і Австрійська партія свободи досягли згоди щодо формування нового уряду країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram