ГоловнаСвіт

США виділять $200 млн на військові об'єкти в Європі для захисту від Росії

США планують вкласти $14 млн у будівництво нових ангарів на військово-морській базі в ісландському Кефлавіку.

США виділять $200 млн на військові об'єкти в Європі для захисту від Росії
Фото: betterworldcampaign.org

США планують витратити понад $200 млн на ремонт і будівництво військових об'єктів в Ісландії, Норвегії та в країнах Східної Європи в рамках ініціативи "стримування російської агресії".

Про це повідомляє видання Air Force Times.

Підписаний президентом США Дональдом Трампом військовий бюджет на 2018 рік передбачає можливість керівництва американських ВПС купувати земельні ділянки за кордоном і будувати там військові об'єкти. Виділені на це кошти є частиною Європейської ініціативи стримування, запущеної після анексії Криму Росією.

На військових базах США перебуватимуть високотехнологічні літаки F-22 Raptor і F-35 Strike Fighter і розвідувальні активи для відстеження російських субмарин в Північному і Балтійському морях.

"Поки ми не можемо надати деталі про майбутні операції і місця розташування. Ми завжди шукаємо можливості провести тренування для наших літаків п'ятого покоління з нашими європейськими союзниками і партнерами", - розповів представник американського військового командування в Європі майор Хуан Мартінес.

США планують вкласти $14 млн у будівництво нових ангарів на військово-морській базі в ісландському Кефлавіку. Там заплановано розмістити літаки P-8 Poseidon, які відстежують підводні човни.

На ремонт американської авіабази в угорському Кечкеметі витратять $55 млн. Ці кошти підуть на будівництво нової злітно-посадкової смуги і додаткових ангарів для палива.

Трамп у середині грудня підписав оборонний бюджет США на 2018 рік. Країна планує витратити на військові цілі близько $700 млрд. У ньому також передбачено виділення $4,6 млрд на протидію "російській агресії". Проект бюджету передбачає також $350 млн військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram