ГоловнаСвіт

Власник найбільшого банку Йорданії був затриманий у Саудівській Аравії

Аль-Масрі відбув до Ер-Ріяда з діловою поїздкою.

Власник найбільшого банку Йорданії був затриманий у Саудівській Аравії
Фото: Alaa Badarneh/EPA

У Саудівській Аравії затримали 80-річного палестинського мільярдера й голову найбільшого банку Йорданії Arab Bank Сабіха аль-Масрі, пише Reuters.

Друзі та родичі аль-Масрі розповіли, що він був затриманий під час ділової поїздки до Ер-Ріяда, столиці Саудівської Аравії.

Аль-Масрі - палестинець, у нього подвійне громадянство Саудівської Аравії та Йорданії. Є засновником Saudi Astra Group, який має широкі інтереси в диверсифікованих галузях господарства: від агропромисловості й телекомунікацій до будівництва й видобутку корисних копалин по всьому регіону. Зв'язатися з аль-Масрі не вдається з вівторка.

При цьому, хоч аль-Масрі не випускають із країни, звинувачень йому поки що не висували.

Двоюрідний брат затриманого бізнесмена Муніб аль-Масрі є найбагатшою людиною в Палестині.

Нагадаємо, на початку листопада в Саудівській Аравії відбулася масштабна операція з боротьби з корупцією. У результаті були затримані 11 принців, чотири міністри та десятки бізнесменів. Більшість саудівських принців, заарештованих у ході операції з боротьби з корупцією, погодилися передати частину своїх активів владі в обмін на звільнення. На фінансовому врегулюванні країна заробила приблизно $ 100 млрд.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram