ГоловнаСвіт

Манафорта звільнять з-під домашнього арешту на період судового розслідування

За умови, що він погодиться на конфіскацію чотирьох своїх маєтків.

Манафорта звільнять з-під домашнього арешту на період судового розслідування
Фото: politeka.net

Суддя окружного суду США у справі екс-голови передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта в п'ятницю, 15 грудня, погодилася звільнити його з-під домашнього арешту на період судового розслідування при дотриманні низки умов. Про це повідомляє Reuters.

"У своїй постанові суддя Емі Берман Джексон заявила, що для звільнення з-під домашнього арешту, Манафорт повинен підписати документи, які дозволять конфіскувати чотири об'єкти його нерухомості, в тому числі, два в Нью-Йорку, один в Олександрії (Вірджинія) і його будинок у Флориді", - йдеться в повідомленні Reuters.

При цьому, Манафорт матиме обмеження для пересування, включаючи введення комендантської години і обов'язкове носіння електронного браслета. За рішенням судді, він може залишати свій будинок в Олександрії для перебування в іншій резиденції в Палм-Біч (Флоріда), якщо всі умови будуть виконані.

Манафорта помістили під домашній арешт в кінці жовтня. Йому і його діловому партнеру Ріку Гейтсу пред'явлені звинувачення з 12 пунктів, включаючи відмивання грошей і відсутність реєстрації іноземного агента при заняттях лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт за кілька років заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім сховав ці кошти від оподаткування.

12 грудня суд заборонив Манафорту спілкуватися зі ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram